2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1483]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z cukinii i świeżych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Dietetycznie szybko na ciepłą przekąskę lub obiad..

Leczo z cukinii i świeżych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinii i świeżych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii i świeżych pomidorów
Warzywa myjemy,paprykę wydrążamy z nasion wszystko kroimy w kostkę łącznie z kiełbasą. W rondelku rozgrzewamy 3 łyżki oleju,wrzucamy kiełbasę i pokrojoną cebulę i dusimy około 5 minut pod przykryciem.Po tym czasie dodajemy cukinię i paprykę i znów dusimy około 6 minut po tym czasie na koniec wrzucamy pomidory i znów dusimy 5 minut aż puszczą sok ,doprawiamy leczo do smaku przyprawami na koniec wbić jajko i energicznie szybko mieszać aby nie zrobiła się jajecznica tylko zagęściło leczo.zostawić na ogniu jeszcze minutę po czym zdjąć z ognia i posypać posiekanym szczypiorkiem na talerzu.Podawać gorące z pieczywem.
Leczo z cukinii i świeżych pomidorów
pokrojoną kiełbaskę dusimy na początek z cebulą
Leczo z cukinii i świeżych pomidorów
nastepnie dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę
Leczo z cukinii i świeżych pomidorów
dusimy wszystko razem do miękkości aż warzywa puszczą sok
Leczo z cukinii i świeżych pomidorów
na koniec wrzucamy pomidory doprawiamy i zagęszczamy jajkiem