alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Leczo z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja dzisiejsza wersja leczo, z pieczarkami i cukinią. Może nie tradycyjnie ale równie smacznie. Polecam ;-)

Leczo z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami
Papryki oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka, dodajemy łyżkę oleju, przyprawy i dusimy na małym ogniu ok 15 min.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, solimy i podsmażamy na łyżce oleju. Przekładamy do garnka.

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do warzyw. Dodajemy również przecier, czosnek przeciśnięty przez praskę i zieleninę.

Gotujemy jeszcze 5 min. Smacznego :-)
Leczo z pieczarkami
Dodajemy przecier, czosnek i zieleninę, dusimy.
Leczo z pieczarkami
Pokrojone cukinie i papryki dusimy z przyprawami 15 min

Tagi:

danie leczo