Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Leczo z dodatkiem pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne domowe leczo z dodatkiem pieczarek

Leczo z dodatkiem pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z dodatkiem pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Leczo z dodatkiem pieczarek
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w talarki. Paprykę myjemy i razem z kiełbasą kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy 3 łyżki oleju i wrzucamy cebulę, podpiekamy a następnie dodajemy pokrojoną paprykę, całość zalewamy 2 litrami wody, dodajemy kostki rosołowe,paprykę słodką i ostrą, pieprz, magi i sól wszystko gotujemy przez około 20 - 25 minut, następnie dodajemy puszkę pomidorów, pieczarki oraz kiełbasę - całość gotujemy przez następnie 30 minut na wolnym ogniu. Na koniec doprawiamy do smaku wg uznania gdyż można zrobić leczo dość pikantne bądź zostawić z lekkim posmakiem słodkości. Podajemy posypane natką pietruszki.
Leczo z dodatkiem pieczarek
Do garnka wlewamy olej, dodajemy cebulę a nastepnie paprykę
Leczo z dodatkiem pieczarek
całość zalewamy wodą i dodajemy kostki rosołowe oraz przyprawy
Leczo z dodatkiem pieczarek
Następnie dodajemy puszkę pomidorów oraz pieczarki
Leczo z dodatkiem pieczarek
na koniec dodajemy pokrojoną kiełbasę, doprawiamy do smaku

Tagi:

leczo danie