lenazkiw

lenazkiw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Leczo z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Leczo z fasolą

Składniki:

Leczo z fasolą

 

  • 2 puszki kukurydzy
  • 1 opakowanie przecieru pomidorowego
  • przyprawy
  • 2 cebule
  • 1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 2 puszki czerwonej fasoli

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolą
Na początek, obieramy cebulę, kroimy, wrzucamy na patelnię. Otwieramy puszki z kukurydzą i do cebuli wlewamy zalewę z puszki. Wszystko razem dusimy, cebula musi zmięknąć a zalewa odparować. Teraz możemy pokroić kiełbasę. Wrzucamy do cebuli i podsmażamy wszystko razem. Po podsmażeniu wrzucamy wszystko do garnka i dodajemy pokrojonej papryki. Następnie wlać przecier, fasolkę z zalewą i kukurydzę. Doprawić do smaku od czasu do czasu delikatnie mieszając. Jeżeli leczo jest zbyt gęste, to należy dodać wody i gotować przez 5 min. Smacznego;)