Sposób przygotowania:
Leczo z fasolką
Z fasolki odciąć końce ,pokroić na mniejsze części umyć i u parować.Paprykę umyć , usunąć nasiona i pokroić na paseczki.
Pomidory sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać ze skórki pokroić na plasterki i dusić aż woda odparuje.
Kiełbasę pokroić na pół plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce.
Cebulę obieramy , drobno siekamy i podsmażamy na oleju dodajemy marchewkę i wlewamy 1/2 szkl wody , gotujemy aż woda odparuje.
Następnie dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i wszystko dusić chwilę.
Dodać ketchup oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek , dusimy jeszcze chwilkę.
Pomidory sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać ze skórki pokroić na plasterki i dusić aż woda odparuje.
Kiełbasę pokroić na pół plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce.
Cebulę obieramy , drobno siekamy i podsmażamy na oleju dodajemy marchewkę i wlewamy 1/2 szkl wody , gotujemy aż woda odparuje.
Następnie dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i wszystko dusić chwilę.
Dodać ketchup oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek , dusimy jeszcze chwilkę.