Sposób przygotowania:
Leczo z cukinii z fasolka szparagową
Cukinie myjemy, kroimy w plastry, pozbawiamy gniazd nasiennych, jesli mamy bardzo młoda cukinię i ma miekka skórke nie musimy obierać, natomiast jesli cukinia jest twardsza to warto ją obrać. W dużym rondlu roztapiamy 3-4 łyzki masło i wrzucamy cukinie pokrojona w grubszą kostkę. Na małym ogniu przesmażamy, dodajemy marchew obraną i pokrojona w talarki oraz cebulę pokrojoną w talarki. I smażymy do miekkości, jeśli zacznie nam się przypalać, możemy delikatnie podlać wodą. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na kwałki ok 2cm, gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem i przeciśnietym przez praske czosnkiem. Gdy cukinia z warzywami będą miękkie dodajemy pomidory które wcześniej należy sparzyć i obrać ze skórki oraz pokroić w kostke, dodajemy także kiełbasę oraz fasolkę. Dusimy całość ok 10 min, dodajemy przecier, oraz przyprawiamy pieprzem oraz solą a na koniec troszkę oregano.