SUPERPRZEPIS

Leczo z fasolką szparagową

  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Leczo z fasolką szparagową Więcej zdjęć (7)

Leczo z warzywami i kiełbasą to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

Składniki:

Leczo z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolką szparagową
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę lekko zrumienić na patelni. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony por, czosnek i paprykę.

Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i poddusić. Przełożyć do garnka, wsypać pokrojone pomidory, fasolką szparagową, kiełbasę, wlać odrobinę wody, dodać liść laurowy i gotować do miękkości warzyw.

Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem, zagotować. 
Leczo z fasolką szparagową
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony por, czosnek i paprykę
Leczo z fasolką szparagową
Cukinię ze skórką pokroić w kostkę, połączyć z warzywami.
Leczo z fasolką szparagową
Podsmażone warzywa przełożyć do garnka, dodać pomidory.
Leczo z fasolką szparagową
Wsypać blanszowaną fasolkę i dodać liść laurowy.
Leczo z fasolką szparagową
Połączyć z podsmażoną kiełbasą i dusić do miękkości warzyw.
Leczo z fasolką szparagową
Pod koniec dodać koncentrat i doprawić do smaku.