Sposób przygotowania:
Leczo z fasolką szparagową
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie, osączyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę lekko zrumienić na patelni. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony por, czosnek i paprykę.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i poddusić. Przełożyć do garnka, wsypać pokrojone pomidory, fasolką szparagową, kiełbasę, wlać odrobinę wody, dodać liść laurowy i gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem, zagotować.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i poddusić. Przełożyć do garnka, wsypać pokrojone pomidory, fasolką szparagową, kiełbasę, wlać odrobinę wody, dodać liść laurowy i gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem, zagotować.