Sposób przygotowania:
Leczo z fasolki szparagowej
Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy ją na 2-3 części. Na patelni podsmażamy kiełbaskę, przekładamy ją do większego garnka. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotową cebulę przekładamy do garnka. Dodajemy fasolę, pomidory z puszki, koncentrat, całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości fasoli. W między czasie dodajemy przyprawy. Podajemy ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :) Uwagi: 1) Latem można wykorzystać świeże pomidory, wystarczy je sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. 2) Do dania można użyć fasolki zielonej lub żółtej lub ich mieszanki.
Czekoladka 2