Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Leczo z ogórkiem, cukinią i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne warzywne leczo z kiełbasą. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!

Leczo z ogórkiem, cukinią i kiełbasą

Składniki:

Leczo z ogórkiem, cukinią i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z ogórkiem, cukinią i kiełbasą
Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Cebulę kroję w kostkę. Cukinię obieram i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę oraz ogórka obieram i kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki.

Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę, ogórka oraz cukinię. Duszę na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając łyżką. Dodaję pomidory i duszę kolejne 5 minut.

Leczo doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Podaję z pieczywem.