Sposób przygotowania:
Leczo z ogórkiem, cukinią i kiełbasą
Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Cebulę kroję w kostkę. Cukinię obieram i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę oraz ogórka obieram i kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki.
Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę, ogórka oraz cukinię. Duszę na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając łyżką. Dodaję pomidory i duszę kolejne 5 minut.
Leczo doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podaję z pieczywem.
Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę, ogórka oraz cukinię. Duszę na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając łyżką. Dodaję pomidory i duszę kolejne 5 minut.
Leczo doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podaję z pieczywem.