Sposób przygotowania:
Paprykowe leczo z ogórkiem kiszonym
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, wrzucamy na rozgrzana oliwę, solimy, i podsmażamy na złoto, podlewamy wodą. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli, podlewamy wodą do wysokości papryki, doprawiamy paprykami i gotujemy 5 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotujemy przez kolejne 10-15 minut. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę ogórki oraz koncentrat pomidorowy.
Całość mieszamy doprawiając do smaku i gotujemy 5 minut by smaki się przegryzły.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotujemy przez kolejne 10-15 minut. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę ogórki oraz koncentrat pomidorowy.
Całość mieszamy doprawiając do smaku i gotujemy 5 minut by smaki się przegryzły.
Magdalena88
Jagodowa
Konczi