Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Leczo z kabaczkiem wg Rossie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jesienne kolory i smaki na talerzu :) Gorące danie na chłodniejsze dni.

Leczo z kabaczkiem wg Rossie

Składniki:

Leczo z kabaczkiem wg Rossie

 

  • 1 kg kabaczka,
  • 40 dag kiełbasy
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 3 białe cebule
  • 1 czerwona cebula
  • mały koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy
  • sól i pieprz
  • cukier
  • majeranek
  • oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kabaczkiem wg Rossie
Umyte, obrane i pozbawione miąższu kabaczki należy umyc, pokoroić w kostkę i odstawić posolone, żeby puściły soki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone w kostkę boczek i kiełbasę, Przełożyć do garnka. Następnie zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać do niej odcedzony kabaczek, przesmażyć razem, przełożyć do garnka z kiełbasą i boczkiem. Podlać połową szklanki wody, dodać przyprawy i dusić razem do miękkości, dodać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać, chwilę jeszcze dusić i zajadać :)