malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Leczo z kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie leczo szybko się robi, jest syte i smaczne, karkówkę można z powodzeniem zastąpić również kiełbasą.

Leczo z kalarepą

Składniki:

Leczo z kalarepą

 

  • 2 duże kalarepy,
  • 1/2 kg fasolki szparagowej,
  • 2 cebule,
  • 30 dag karkówki wieprzowej,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 papryki czerwone,
  • łyżeczka przyprawy curry,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • 2 woreczki ryżu,
  • szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Leczo z kalarepą
Kalarepy kroimy w kostkę, fasolki obieramy, gotujemy na półtwardo. Karkówkę, papryki kroimy w kostkę, oprószamy solą, curry, papryką słodką, dodajemy posiekany czosnek, cebule siekamy, smażymy wszystko na oleju. Ryż gotujemy na półtwardo. Wszystkie składniki przekładamy do garnka, wlewamy bulion, dodajemy koncentrat i gotujemy 20 min.