Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Leczo z kaszą bulgur

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywne, sycące danie z letnich, dojrzewających w słońcu warzyw z dodatkiem kiełbasy oraz kaszy bulgur.

Leczo z kaszą bulgur

Składniki:

Leczo z kaszą bulgur

 

  • 2 duże cukinie
  • 4 pomidory
  • 3 papryki
  • 2 cebule
  • 1 kg cienkiej kiełbasy
  • 0,5l. przecieru pomidorowego
  • 200ml rosołu lub bulionu
  • 200g. kaszy bulgur
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Leczo z kaszą bulgur
Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno. Pomidory oraz cukinię obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

Na rozgrzanym maśle klarowanym zrumienić kiełbasę, dodać cebulę.

Gdy cebula się zeszkli dołożyć pomidory, dusić do momentu aż zaczną się rozpadać i puszczą sok. Dodać cukinię, dusić do miękkości warzyw. Wlać przecier oraz bulion, doprawić solą i pieprzem. Wsypać suchą kaszę bulgur.

Gotować do miękkości kaszy, co jakiś czas mieszając.

Tagi:

leczo kasza dania