lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Leczo jest daniem nie tylko obiadowym.Świetnie nadaje się na przyjęcie podczas różnych imprez okolicznościowych. Jest łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Leczo z kiełbasą

Składniki:

Leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy w dużym garnku. Pieczarki obieramy i myjemy. Podsmażamy i dodajemy do kiełbasy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Dorzucamy do reszty. Papryki myjemy i kroimy w paski. Dorzucamy do garnka. Doprawiamy pieprzem, solą i papryką ostrą i słodka. Pomidory nacinamy na krzyż i zanurzamy na 2 minuty w gorącej wodzie. Następnie przekładamy je na chwilę do zimnej wody. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i dodajemy ketchup. Dusimy do momentu aż papryka będzie miękka.