Sposób przygotowania:
Kolorowe leczo z kiełbasą
Myjemy pomidory, paprykę, cukinię i osuszamy z wody papierowym ręcznikiem. Pomidory sparzamy wrzątkiem, pozostawiamy na chwilę i przekładamy do zimnej wody, później zdejmujemy skórkę.
Do garnka wlewamy około 1/2 l wody i zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i podsmażamy na oleju. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
W tym czasie kroimy paprykę, kiełbasę, cukinie, pieczarki, czosnek i po kolei dokładamy do garnka. Gotujemy. Pomidory kroimy w kosteczkę i dodajemy do ugotowanych warzyw razem z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku. Gotujemy przez kilka minut
Do garnka wlewamy około 1/2 l wody i zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i podsmażamy na oleju. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
W tym czasie kroimy paprykę, kiełbasę, cukinie, pieczarki, czosnek i po kolei dokładamy do garnka. Gotujemy. Pomidory kroimy w kosteczkę i dodajemy do ugotowanych warzyw razem z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku. Gotujemy przez kilka minut