kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 367]

Kolorowe leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i kolorowe leczo z kiełbasą.Najlepiej smakuje jesienią, gdy jest gotowane z świeżych warzyw.Polecam.

Kolorowe leczo z kiełbasą

Składniki:

Kolorowe leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo z kiełbasą
Na samym początku myjemy pomidory, paprykę, cukinię. Pomidory sparzamy wrzątkiem, pozostawiamy na chwilę i przekładamy do zimnej wody, później zdejmujemy skórkę.

Do garnka wlewamy około 1/2 l.wody i zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i podsmażamy na oleju, w tym czasie.

W tym czasie kroimy paprykę, kiełbasę, cukinie,pieczarki, czosnek i po kolei wkładamy do garnka. Gotujemy. Pomidory kroimy w kosteczkę i gdy warzywa są już miękkie dodajemy, koncentrat pomidorowy również.

Chwilę gotujemy.Przyprawiamy solą,pieprzem i bazylią.

Tagi:

warzywa danie