kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1089]

Kolorowe leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i kolorowe leczo z kiełbasą.Najlepiej smakuje jesienią, gdy jest gotowane ze świeżych warzyw.Polecam.

Kolorowe leczo z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo z kiełbasą
Myjemy pomidory, paprykę, cukinię i osuszamy z wody papierowym ręcznikiem. Pomidory sparzamy wrzątkiem, pozostawiamy na chwilę i przekładamy do zimnej wody, później zdejmujemy skórkę.
Do garnka wlewamy około 1/2 l wody i zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i podsmażamy na oleju. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
W tym czasie kroimy paprykę, kiełbasę, cukinie, pieczarki, czosnek i po kolei dokładamy do garnka. Gotujemy. Pomidory kroimy w kosteczkę i dodajemy do ugotowanych warzyw razem z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku. Gotujemy przez kilka minut
Kolorowe leczo z kiełbasą
Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę.
Kolorowe leczo z kiełbasą
Umytą i osuszoną z wody cukinię kroimy w kostkę.
Kolorowe leczo z kiełbasą
Obraną z łusek cebulę kroimy w półplastry.
Kolorowe leczo z kiełbasą
Kiełbasę przekładamy na deskę i kroimy w kostkę.

Tagi:

warzywa danie