Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbaską
Cukinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Do dania potrzebujemy 1,3 kg już obranej i pokrojonej cukinii. Z papryki usunąc nasiona i pokroić ją na małe kawałki lub paseczki. Następnie pokrojone warzywa wrzucić do garnka podlać odrobinką wody. Dodać wszystkie przyprawy i wszystko razem dusić aż cukinia zmięknie. Cebulę obrać i pokroić w pół plastry. Cienką kiełbasę (ja użyłam cienkiej wiejskiej) pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulę. Całość smażyć aż cebula zmięknie. Nastęnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Zawartość patelni wrzucić do miękkiej już cukinii. Wszystko wymieszać dokładnie, doprawić do smaku jeśli potrzeba i jeszcze chwilę dusić. Podawać samo lub z ryżem.