migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Leczo z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Z cukinią wszyscy kojarzymy leczo. oto moja wersja tego pysznego dania z dodatkiem cienkiej kiełbasy.

Leczo z kiełbaską

Składniki:

Leczo z kiełbaską

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbaską
Cukinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Do dania potrzebujemy 1,3 kg już obranej i pokrojonej cukinii. Z papryki usunąc nasiona i pokroić ją na małe kawałki lub paseczki. Następnie pokrojone warzywa wrzucić do garnka podlać odrobinką wody. Dodać wszystkie przyprawy i wszystko razem dusić aż cukinia zmięknie. Cebulę obrać i pokroić w pół plastry. Cienką kiełbasę (ja użyłam cienkiej wiejskiej) pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulę. Całość smażyć aż cebula zmięknie. Nastęnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Zawartość patelni wrzucić do miękkiej już cukinii. Wszystko wymieszać dokładnie, doprawić do smaku jeśli potrzeba i jeszcze chwilę dusić. Podawać samo lub z ryżem.