Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbaską i warzywami
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Papryki i cukinię oczyszczamy , kroimy w kostkę. W gęsiarce rozgrzewamy olej , wrzucamy warzywa , odrobinę solimy i smażymy ok. 15 minut na wolnym ogniu. Kiełbasę kroimy w plasterki , podsmażamy na odrobinie oleju. Podsmażoną paprykę i cukinię zalewamy ciepłą wodą ( tak , aby zakryła warzywa ) i dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy podsmażoną kiełbasę. Dodajemy drobno posiekany czosnek i połowę natki pietruszki , a następnie pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Wszystko razem dokładnie , ale delikatnie mieszamy. Dodajemy zioła , cukier , paprykę słodką , chili , pieprz , a następnie koncentrat pomidorowy. Dusimy na wolnym ogniu przez ok. 35-40 minut – papryka ma zmięknąć , a leczo zgęstnięć. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy gorące!
taaga20