Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Leczo z kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Leczo to potrawa, którą można przyrządzać na wiele sposobów - wyłącznie z warzyw lub też z warzyw i dodatku mięsnego. Tym razem na moim stole zagościło leczo z kiełbaską.

Leczo z kiełbaską Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo z kiełbaską

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbaską
Papryki myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, paprykę kroimy w kostkę.

Cukinię obieramy ze skórki, miąższ kroimy w kostkę.

Cebulę kroimy w kostkę.

Kiełbasę kroimy w kostkę,

Rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę, paprykę i cukinię. Następnie warzywa dusimy do miękkości, posypujemy solą i pieprzem oraz papryką mieloną. Dodajemy kiełbasę oraz przecier pomidorowy i dusimy razem ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku.
Leczo z kiełbaską
Leczo z dodatkiem kiełbaski jest bardziej sycące niż leczo z samych warzyw