Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbaską
Papryki myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, paprykę kroimy w kostkę.
Cukinię obieramy ze skórki, miąższ kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy w kostkę,
Rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę, paprykę i cukinię. Następnie warzywa dusimy do miękkości, posypujemy solą i pieprzem oraz papryką mieloną. Dodajemy kiełbasę oraz przecier pomidorowy i dusimy razem ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku.
Cukinię obieramy ze skórki, miąższ kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy w kostkę,
Rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę, paprykę i cukinię. Następnie warzywa dusimy do miękkości, posypujemy solą i pieprzem oraz papryką mieloną. Dodajemy kiełbasę oraz przecier pomidorowy i dusimy razem ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku.