Sposób przygotowania:
Ukryty schabowy
Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Jajka wybijamy i roztrzepujemy, można dodać jakąś kropelkę maggi. Mięso panierujemy w jajku, bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, przesmażamy na patelni z cebulką. Zdejmujemy pieczarki z patelni. Na patelni a na rozgrzanym tłuszczu smażymy krótko (jak tylko uda się zdjąć z patelni) jajka sadzone.
Schabowe układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, a na każdym kotlecie kładziemy plaster sera, kilka pieczarek i sadzone jajko, zasypujemy pieczarkami i wstawiamy do piekarnika na kilka minut.
Zapiekamy aż rozpuści się ser.
Po wyjęciu z piekarnika można posypać szczypiorkiem.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, przesmażamy na patelni z cebulką. Zdejmujemy pieczarki z patelni. Na patelni a na rozgrzanym tłuszczu smażymy krótko (jak tylko uda się zdjąć z patelni) jajka sadzone.
Schabowe układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, a na każdym kotlecie kładziemy plaster sera, kilka pieczarek i sadzone jajko, zasypujemy pieczarkami i wstawiamy do piekarnika na kilka minut.
Zapiekamy aż rozpuści się ser.
Po wyjęciu z piekarnika można posypać szczypiorkiem.