katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ukryty schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlet przygotowany w bardzo smacznym towarzystwie . Można go podać do obiadu albo zjeść na wcześniejsza kolację.

Ukryty schabowy

Składniki:

Ukryty schabowy

 

Sposób przygotowania:

Ukryty schabowy
Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Jajka wybijamy i roztrzepujemy, można dodać jakąś kropelkę maggi. Mięso panierujemy w jajku, bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu na patelni.

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry, przesmażamy na patelni z cebulką. Zdejmujemy pieczarki z patelni. Na patelni a na rozgrzanym tłuszczu smażymy krótko (jak tylko uda się zdjąć z patelni) jajka sadzone.

Schabowe układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, a na każdym kotlecie kładziemy plaster sera, kilka pieczarek i sadzone jajko, zasypujemy pieczarkami i wstawiamy do piekarnika na kilka minut.

Zapiekamy aż rozpuści się ser.

Po wyjęciu z piekarnika można posypać szczypiorkiem.