Sposób przygotowania:
Potrawka jarzynowa z makaronem i seremprzygotowanie
Obcinamy końcówki fasolki szparagowej i gotujemy al dente, fasolka później jeszcze zmięknie.
Osobno gotujemy też makaron.
Pomidory parzymy i usuwamy skórkę- kroimy na mniejsze kawałki.
Paprykę myjemy i pozbywamy sie gniazd nasiennych- kroimy w paski.
Cebulę kroimy w kostkę.
doprawianie
Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy cebulę i podsmażamy aż zrobi się szklista.
Dodajemy pomidory, paprykę i paprykę w proszku- podlewamy wodą i dusimy przez około 10-15 minut- wszystko zależy jaką paprykę lubicie :)
wykończenie
Ugotowaną fasolkę odcedzamy i kroimy na 1 centymetrowe kawałki, dodajemy razem z ziołami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę- dusimy wszystko razem.
Na koniec dodajemy makaron- mieszamy i podajemy posypane startym żółtym serem
Smacznego:)