Sposób przygotowania:
Leczo z krakowską i kabaczkiem
Paprykę umyć oczyścić i pokroić w cząstki wielkości 2 cm cebulę pokroić w kostkę. Kiełbasę i salami przesmażyć na patelni (wok) po czym dodać pokrojoną paprykę z cebula i nakryć pokrywką niech sie dusi... W tym czasie kabaczek kroimy w plastry 1,5cm które obieramy ze skóry i czyścimy z pestek ... wyczyszczone półksiężyce drobno kroimy ... Podduszoną paprykę z kiełbasą przenosimy do garnka w którym ląduje również pokrojony kabaczek ... dodajemy liść laurowy ziele angielskie kilka kulek kolorowego pieprzu rozgnieciony ząbek czosnku i nakrywamy całość pokrywką na małym ogniu by powoli się gotowało do miękkości. Gdy wszystko mamy już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemyGotowe leczo można podać w miseczce wspaniale smakuje z pieczywem ;)