arunia

arunia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Leczo z krakowską i kabaczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Leczo to pyszne łatwe do zrobienia danie :)

Leczo z krakowską i kabaczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z krakowską i kabaczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z krakowską i kabaczkiem
Paprykę umyć oczyścić i pokroić w cząstki wielkości 2 cm cebulę pokroić w kostkę. Kiełbasę i salami przesmażyć na patelni (wok) po czym dodać pokrojoną paprykę z cebula i nakryć pokrywką niech sie dusi... W tym czasie kabaczek kroimy w plastry 1,5cm które obieramy ze skóry i czyścimy z pestek ... wyczyszczone półksiężyce drobno kroimy ... Podduszoną paprykę z kiełbasą przenosimy do garnka w którym ląduje również pokrojony kabaczek ... dodajemy liść laurowy ziele angielskie kilka kulek kolorowego pieprzu rozgnieciony ząbek czosnku i nakrywamy całość pokrywką na małym ogniu by powoli się gotowało do miękkości. Gdy wszystko mamy już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemyGotowe leczo można podać w miseczce wspaniale smakuje z pieczywem ;)
Leczo z krakowską i kabaczkiem
młody kabaczek łatwo jest pokroić w plastry
Leczo z krakowską i kabaczkiem
obrany ze skóry oczyszczony z pestek gotowy do krojenia
Leczo z krakowską i kabaczkiem
Już czeka na swoją kolej by dołączyć do reszty w garnku
Leczo z krakowską i kabaczkiem
Papryka cebula i salami duszą się we własnym soku