paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Leczo z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie i smaczne leczo z filetem z kurczaka oraz papryką

Leczo z kurczakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z kurczakiem

 

  • 1 sztuka filet z kurczaka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka cukinia średnia
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1 sztuka papryka zielona
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kucharek do smaku

Sposób przygotowania:

Leczo z kurczakiem
Filet kroimy w kostkę, przesmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, chwilę smażymy razem. Cukinię kroimy w dużą kostkę. Wkładamy do rondla i zalewamy 1/4 szklanki wody, tak by na początku się cukinia nie przypalała od dołu. Przykrywamy pokrywką i gotujemy od czasu do czasu mieszając. Gdy cukinia będzie na w półmiękka dodać podsmażony filet z cebulką oraz pokrojone w kostkę papryki czerwoną i zieloną. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku. Leczo gotować jeszcze kilka minut tak aby papryka zmiękła. Najlepiej leczo podawać z ryżem.
Leczo z kurczakiem
Cukinię kroimy w dużą kostkę. Wkładamy do rondla i zalewamy 1/4 szklanki wody, tak by na początku się cukinia nie przypalała od dołu. Przykrywamy pokrywką i gotujemy od czasu do czasu mieszając.
Leczo z kurczakiem
Filet kroimy w kostkę, przesmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, chwilę smażymy razem.
Leczo z kurczakiem
Gdy cukinia będzie na w półmiękka dodać podsmażony filet z cebulką oraz pokrojone w kostkę papryki czerwoną i zieloną.