julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Leczo z makaronem penne i Edamskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny obiadek na misz masz gotowy w 15 minut !! :)

Leczo z makaronem penne i Edamskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z makaronem penne i Edamskim

 

  • opak. Leczo Hortex 450 g (opak. zawiera cukinię, paprykę zieloną, paprykę czerwoną, pomidory, cebulę itd.)
  • 100 g ser Edamski w kostce
  • 1/2 opak. makaronu penne Adriana ugotowanego
  • pieprz
  • Vegeta czerwona
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Leczo z makaronem penne i Edamskim
Na patelnię wrzucamy opakowanie leczo, mieszamy od czasu do czasu, przyprawiamy Vegetą czerwoną, solą i pieprzem, mieszamy. Gotowe leczo odstawiamy z ognia, przygotowujemy ser i ugotowany makaron, makaron wrzucamy na patelnię i smażymy przez 3 minuty. Ser tarkujemy na tarce na drobnych oczkach. Starkowany ser odstawiamy i na koniec posypujemy nim potrawę. Podajemy na ciepło. Smacznego :)
Leczo z makaronem penne i Edamskim
Opakowanie leczo wrzucamy na patelnię przyprawiamy i mieszamy
Leczo z makaronem penne i Edamskim
Gotowe leczo odstawiamy z ognia przygotowujemy ser i makaron wrzucamy na patelnię i smażymy
Leczo z makaronem penne i Edamskim
Ser ucieramy na tarce na drobnych oczkach
Leczo z makaronem penne i Edamskim
Utartym serem posypujemy na koniec potrawę