madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Leczo z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moja rodzina leczo lubi najbardziej z chlebem, ale można podawać z ryżem.

Leczo z papryką

Składniki:

Leczo z papryką

 

  • 3 czerwone papryki
  • 40 dag kiełbasy
  • 1 cebula
  • 1 słoik duży koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szklanki wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Leczo z papryką
Papryki dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w paseczki. Kiełbasę kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pokrojoną paprykę przekładamy na patelnię podlewamy wodą i duzimy 15 minut pod przykryciem. Na oddzielnej patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą. Następnie podsmażoną cebulę wraz z kiełbasą przekładamy do papryki, dodajemy koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz i całość gotujemy razem na wolnym ogniu kolejne 15 minut. Podajemy z pieczywem.