Sposób przygotowania:
Pierś indyka w sosie grzybowym z makaronem
Grzyby oczyszczamy, kroimy i podgotowujemy w wodzie przez ok. 5 min. Następnie przelewamy przez sitko i studzimy.
Pierś z indyka myjemy i kroimy w kostkę a następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy al dente wg instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wkładamy pierś z indyka i smażymy je przez około 5 minut do zrumienienia.
Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i dodajemy grzyby. Smażymy je przez ok. 5 min, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Dodajemy do grzybów śmietankę i gotujemy je na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
Podsmażonego indyka dodajemy do grzybów i jeszcze przez chwilę smażymy razem.
Jeśli trzeba to jeszcze przyprawiamy solą i pieprzem.
Na talerze wykładamy gorący makaron i sos grzybowy z indykiem. Smacznego.
Pierś z indyka myjemy i kroimy w kostkę a następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy al dente wg instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wkładamy pierś z indyka i smażymy je przez około 5 minut do zrumienienia.
Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i dodajemy grzyby. Smażymy je przez ok. 5 min, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Dodajemy do grzybów śmietankę i gotujemy je na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
Podsmażonego indyka dodajemy do grzybów i jeszcze przez chwilę smażymy razem.
Jeśli trzeba to jeszcze przyprawiamy solą i pieprzem.
Na talerze wykładamy gorący makaron i sos grzybowy z indykiem. Smacznego.