gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pulpeciki indycze w sosie śmietanowo-chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne gotowane pulpeciki w sosie śmietanowo-chrzanowym. Lekkie i delikatne. Polecam z ulubionymi dodatkami.

Pulpeciki indycze w sosie śmietanowo-chrzanowym

Składniki:

Pulpeciki indycze w sosie śmietanowo-chrzanowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki indycze w sosie śmietanowo-chrzanowym
Mięso indyczne przyprawiamy i dodajemy pozostałe składniki.

Mieszamy dokładnie.

Obtaczamy w mące. 

Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.

Gdy będzie się gotował wrzucamy liście i pulpeciki.

Gotujemy 15 minut.

Następnie wlewamy smietanę, chrzan i doprawiamy.

Chwilę dusimy 5-10 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)