lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki faszerowane mięsem, papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Faszerowane pieczarki to jedno z moich ulubionych dań. Wyglądają elegancko i smacznie. Na imprezy doskonałe.

Pieczarki faszerowane mięsem, papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem, papryką

Składniki:

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem, papryką

Wykonanie:

Mięsko myjemy i mielimy na średnich oczkach, dodajemy wydrążone środki z pieczarek.

Paprykę myjemy wycinamy nasionka i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięska i pieczarek.

Doprawiamy solą i pieprzem wbijamy dwa jaja i dodajemy bułkę tartą namoczoną w pół szklanki wody.

Całość wyrabiamy i smakujemy czy pasuje nam smak.Farsz wkładamy do pieczarek.

Formę prostokątną wykładamy folią aluminiową i układamy ciasno pieczarki.

Pieczemy w 200 stopniach jakieś 30 minut.Kiedy pieczarki mamy już upieczone kładziemy ser i chwile trzymamy w piecu.

Podajemy na gorąco kiedy ser jest rozpuszczony. Na zimno też wyśmienicie smakują.

Pieczarki faszerowane mięsem,papryką
Mięsko myjemy i mielimy na średnich oczkach, dodajemy wydrążone środki z pieczarek.
Pieczarki faszerowane mięsem,papryką
Paprykę myjemy wycinamy nasionka i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do mięska i pieczarek.
Pieczarki faszerowane mięsem,papryką
Formę prostokątną wykładamy folią aluminiową i układamy ciasno pieczarki.
Pieczarki faszerowane mięsem,papryką
Całość wyrabiamy i smakujemy czy pasuje nam smak.Farsz wkładamy do pieczarek.