Sposób przygotowania:
Leczo Eli z boczkiem wędzonymprzygotowanie składników
Papryki umyć, usunąć szypułki i nasiona. Miąższ pokroić w słupki.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić.
przygotowanie składników cd
Kiełbasę pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Wędzony boczek pokroić w kostkę.
przygotowanie leczo
W dużym garnku rozgrzać olej, dodać boczek i przesmażyć.
przygotowanie leczo cd
Do boczku dodać kiełbasę i chwilę smażyć razem.
przygotowanie leczo cd
Do garnka dodać cebulę i znowu chwilę smażyć.
przygotowanie leczo cd
Do przesmażonych składników dodać paprykę.
przygotowanie leczo cd
Na wierzch wyłożyć pokrojone pomidory.
przygotowanie leczo cd
Do leczo dodać przyprawy i keczup. Całość wymieszać i chwilę dusić. Smacznego!
gusia1000