Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leczo z parówkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do lecza zamiast czosnku świeżego można dodać czosnek granulowany.

Leczo z parówkami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z parówkami.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z parówkami.
Cukinię umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Kiełbasę i parówkę obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Do rondla wlać 2 łyżki oliwy, wsypać pokrojoną paprykę i cukinię, podsmażyć. Na patelnię wlać pozostałą oliwę, dodać posiekaną porę, zeszklić. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażyć. Pod koniec wsypać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, chwilę poddusić. Kiełbasę z pomidorami dodać do cukinii, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem.
Leczo z parówkami.
Pokrojoną cukinię i paprykę podsmażyć w rondlu na oliwie.
Leczo z parówkami.
Na patelni podsmażyć porę i kiełbasę, następnie dodać pokrojone pomidory.