kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Leczo z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny, warzywny posiłek...

Leczo z pieczarkami

Składniki:

Leczo z pieczarkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami
Cebulę obrać, pokroić na półplasterki, podsmażyć lekko na oleju. Przełożyć do garnka, podlać pół szklanki bulionu z kostki, dodać pokrojoną paprykę, i cukinię. Dusić na wolnym ogniu, podlewać co jakiś czas odrobinę wody, żeby się nie przypaliło. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pieczarki i dołożyć do lecza. Na tym samym oleju podsmażyć również parówki pokrojone w krążki i też dołożyć do lecza. Jak już wszystko jest miękkie na koniec wkładamy pomidory, chwilkę dusimy doprawiamy do smaku i gotowe.