aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Leczo z pulpetami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Podajemy z pieczywem lub frytkami.

Leczo z pulpetami 2

Składniki:

Leczo z pulpetami 2

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 30 dag pieczarek
  • 3 papryki
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 puszka fasolki czerwonej
  • 5 cebul
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pulpetami 2
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Formułujemy z masy średniej wielkości pulpety i smażymy je na rozgrzanym oleju na rumiano. Cebule i pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki i cebulę dusimy na oleju do 30 minut. Papryki myjemy, miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek dusimy jeszcze chwilę i dodajemy przecier pomidorowy. Do warzyw wkładamy pulpety i jeszcze chwilkę dusimy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.