Sposób przygotowania:
Leczo z surową ogonówkąETAP 1:
Cebulę pokroić w duża kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i wsypać oba rodzaje papryk. Po chwili dodać cebulę i wymieszać dobrze. W międzyczasie pokroić ogonówke i dodać ja do garnka po 3 minutach od wrzucenia cebuli.
ETAP 2:
Do kolejnych 5 minutach dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i plasterki czosnku. Smażyć całość 5 minut i dodać wszystkie rozdrobnione papryki. Wymieszać, przykryć i dusić 5-7 minut.
ETAP 3:
Cukinię przekroić na pół, wydrążyć pestki i pokroić w grubą kostkę. Dodać do garnka wraz z solą i pieprzem. Dodać koncentrat, wymieszać. Dusić kolejne 10 minut. W razie potrzeby podlać wodą. Zdjąć z ognia i podawać z pieczywem.
Smacznego!