xxKatherinee

xxKatherinee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 99]

Leczo z papryki na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Leczo paprykowe z pomidorami, cukinią, marchwią i cebulą do słoików jako przetwory na zimę. Idealny pomysł na szybki lekko obiad lub kolację, wystarczy wkroić parówki i podgrzać - posiłek gotowy.

Leczo z papryki na zimę

Składniki:

Leczo z papryki na zimę

 

Sposób przygotowania:

Leczo z papryki na zimę
W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodaj marchewkę pokrojoną w talarki. Chwilę przesmaż. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Sparzone wrzątkiem pomidory obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i dodaj do leczo. Dodaj koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem do miękkości warzyw. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Gotowe leczo przełóż do czystych słoików (0,75l lub 0.5l) zakręć i pasteryzuj około 15min.