Sposób przygotowania:
Lekka zapiekanka Walentynkowa
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroic w małą kostke lub paski. Kiełbaski chorizo pokroić w plasterki, cebule w kostke. Na rozgrzany olej wrzucic najpierw cebule, do zeszklonej cebuli dodać chorizo i pieczarki. Smażyć chwile, gdy chorio będzie zrumienione, patelnie zestawić z ognia. W misce ubić jajka ze szczyptą soli. Gdy będą ubite do białości wówczas dodawać stopniowo ziemniaki. Ubijac mikserem by powstała głądka masa. Do masy jajeczno-ziemniaczanej dodać składniki przygotowane wcześniej czyli chorizo, pieczarki i cebulke. Dodać jeszcze ketchub, doprawic do smaku solą,pieprzem i papryką. Wymieszać wszystko razem i takie ciasto przelać do foremek. Blaszkę z foremkami wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika. Piec przez ok. 20 min . Ciepłe delikatnie wyciągnąć z foremek. Udekorować szczypiorkiem i ketchupem. Smacznego:)
kołczu
Netka
Dziękuję:) Była pyszna:)