Sposób przygotowania:
Lekka zupa pomidorowa
Obmyte piersi z kurczaka gotujemy w wodzie. Do wrzątku wrzucamy obrane i pokrojone ziemniaki, włoszczyznę - ja dodałam mrożoną, ale świetnie sprawdzi się świeża - marchew, pietruszka, seler.
Umyte, obrane, drobniutko pokrojone i gotujemy do miękkości.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. u mnie 1,5 słoiczka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy świeżą natkę pietruszki i bazylię - drobno posiekaną.
Kurczaka wyjmujemy. Odkładamy na bok.
Zupę serwujemy z ziarnami słonecznika, świeżymi ziołami i naturalnym jogurtem.
Umyte, obrane, drobniutko pokrojone i gotujemy do miękkości.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. u mnie 1,5 słoiczka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy świeżą natkę pietruszki i bazylię - drobno posiekaną.
Kurczaka wyjmujemy. Odkładamy na bok.
Zupę serwujemy z ziarnami słonecznika, świeżymi ziołami i naturalnym jogurtem.