patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Zupa pomidorowa na indyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa lekka, nie tłusta . Idealna do makaronu albo ryżu. Zupa starcza spokojnie na kilka osób, u mnie na niedzielnym obiedzie było 10 osób dorosłych.

Zupa pomidorowa na indyku

Składniki:

Zupa pomidorowa na indyku

 

  • 1. Podudzie z indyka 1 sztuka
  • 2. 2.5 l wody
  • 3. Koncentrat pomidorowy cały ( mały słoiczek)
  • 4. Warzywa: Marchewka,Pietruszka, 1/2 Pora
  • 5.1 rosołek z drobiu
  • 6. Wegeta,
  • 7.Pieprz, Lubczyk, Ziele angielskie ok5 sztuk, Liść ok 3 sztuk,
  • 8. Natka pietruszki ja dałam suszoną
  • 9. 4łyżki śmietany 12 %
  • 10. Dowolny Makaron ja dałam muszelki.

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa na indyku
1. Do dużego Garnka nalewam wody i wkładam podudzie. 2. Gotuję ok 1 godziny aż mięso będzie miękkawe. 3.Dodaje warzywa oraz przyprawy. 4. Gotuje aż wszystko będzie miękkie. 5. Na koniec dodaję cały koncentrat i śmietanę. 6. Gotuję ok3-4minut. 7. Zupę zdejmuje z palnika. 8. Zupę przecedzam by została sama zupa bez warzyw i mięsa. 9. Między czasie gotuję makaron. 10. Zupę podaję z natką pietruszki i lubczykiem. SMACZNEGO :)