Sposób przygotowania:
Zupa z soczewicą i fasolą
Do garnka przekładamy udko z kurczaka, dodajemy obraną cebulę, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz jarzynką, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę, selera naciowego kroimy w plastry. Z wywaru wyjmuje y mięso i cebulę, dodajemy pokrojone warzywa oraz odsączoną i wypłukaną soczewicę i fasolę.
Gotujemy do miękkości warzyw, wlewamy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę, selera naciowego kroimy w plastry. Z wywaru wyjmuje y mięso i cebulę, dodajemy pokrojone warzywa oraz odsączoną i wypłukaną soczewicę i fasolę.
Gotujemy do miękkości warzyw, wlewamy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
lukrowanepierniczki