Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa pomidorowa z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa pomidorowa z grzankami to lekka polewka gotowana na wieprzowych kościach podana z chrupiącym pszennymi grzankami.

Zupa pomidorowa z grzankami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z grzankami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z grzankami
Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę.

Kości wieprzowe wkłądamy do garnka, zalewamy około 2l wody, solimy i gotujemy wywar.

Dodajemy warzywa, gotujemy 15 minut.

Pomidory miksujemy, zalewamy nimi wywar, doprawiamy do smaku solą, pieprz i papryką.

Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy grzankami.
Zupa pomidorowa z grzankami
na wieprzowych kościach należy ugotować czysty wywar
Zupa pomidorowa z grzankami
marchew i pietruszkę skrobiemy a następnie kroimy w kosteczkę
Zupa pomidorowa z grzankami
warzywa wrzucamy do wywaru i gotujemy kwadrans
Zupa pomidorowa z grzankami
na koniec dodajemy zmiksowane pomidory z puszki i doprawiamy

Tagi:

schab pomidory