Sposób przygotowania:
Zupa krem z pomidorów z skórką cytryny i czosnkiemZupa krem z pomidorów 1
Włoszczyznę dokładnie obieramy i oczyszczamy. Przekładamy do garnka.
Zupa krem z pomidorów 2
Włoszczyznę zalewamy wodą (2 litry). Dodajemy ziele i liście. Gotujemy przez ok. 30 minut.
Zupa krem z pomidorów 3
Cytryny sparzamy wrzątkiem. Na najdrobniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę.
Zupa krem z pomidorów 4
Czosnek przeciskamy przez praskę. Razem ze skórką podsmażmy na oliwie do czasu aż czosnek uwolni swój aromat.
Zupa krem z pomidorów 5
Pomidory rozdrabiamy. Włoszczyznę wyjmujemy. Dodajemy czosnek i skórkę. Dodajemy pomidory. Gotujemy przez ok. 15 minut.
Zupa krem z pomidorów 6
Blendujemy pomidory z wywarem. Doprawiamy solą i pieprzem i oregano.
Magdalena88
misia5