Sposób przygotowania:
Zupa botwinkowa
Liście botwinki odciąć od buraczków, umyć liście pod bieżącą wodą , buraczki obrać i pokroić w drobną kostkę, a liście posiekać razem z gałązkami, włożyć do garnka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zalać mięsnym bulionem wcześniej przygotowanym, zagotować.
Gotować przez ok. 10 - 15 minut aż ziemniaki będą miękkie, doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby.
Dodać sok z cytryny. Zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody , zabielić śmietaną kremówką 30 %.
Do gotowej już zupy dodać posiekany drobno koperek i posiekaną drobno natkę pietruszki.
Gotować przez ok. 10 - 15 minut aż ziemniaki będą miękkie, doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby.
Dodać sok z cytryny. Zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody , zabielić śmietaną kremówką 30 %.
Do gotowej już zupy dodać posiekany drobno koperek i posiekaną drobno natkę pietruszki.
gusia1000