Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z mleczkiem kokosowym
Do garnka wrzucić masło klarowane, dodać posiekanego pora i łodygi selera naciowego, lekko przesmażyć.
Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, wlać 1,5 l wody, gotować 10 minut, dodać odrobinę soli.
Następnie wrzucić przebrany i opłukany groszek, gotować 5 minut.
Cukinię umyć, pokroić w kostkę razem ze skórką, wrzucić do zupy, gotować 2 minuty.
Do garnka dodać mleczko kokosowe (zawartość puszki najpierw wymieszać dokładnie), wymieszać i zagotować, zdjąć z ognia.
Zupę nalać do miseczek, posypać natką pietruszki.
Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, wlać 1,5 l wody, gotować 10 minut, dodać odrobinę soli.
Następnie wrzucić przebrany i opłukany groszek, gotować 5 minut.
Cukinię umyć, pokroić w kostkę razem ze skórką, wrzucić do zupy, gotować 2 minuty.
Do garnka dodać mleczko kokosowe (zawartość puszki najpierw wymieszać dokładnie), wymieszać i zagotować, zdjąć z ognia.
Zupę nalać do miseczek, posypać natką pietruszki.