Sposób przygotowania:
Zupa szparagowa
Marchewki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Startą marchewkę i czosnek przekładamy do garnka i dodajemy masło, stawiamy na gazie i przesmażamy przez kilka minut, wlewamy bulion i zagotowujemy.
W międzyczasie ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce, odcinamy czubki i odkładamy, a resztę kroimy na małe kawałki.
Gdy ziemniaki są prawie ugotowane dodajemy pokrojone szparagi i sól, a po 10 minutach dokładamy odłożone czubki szparagów i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Na samym końcu wlewamy śmietanę.
W międzyczasie ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce, odcinamy czubki i odkładamy, a resztę kroimy na małe kawałki.
Gdy ziemniaki są prawie ugotowane dodajemy pokrojone szparagi i sól, a po 10 minutach dokładamy odłożone czubki szparagów i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Na samym końcu wlewamy śmietanę.
SylaUla
kuchenny świat