iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekka zupka z makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka zupka z makaronem ryżowym a la chińska

Lekka zupka z makaronem ryżowym

Składniki:

Lekka zupka z makaronem ryżowym

 

  • 1 kostka bulion warzywny,
  • 1 szt kalarepa,
  • szczypiorek,
  • 1 szt marchewka,
  • sos rybny,
  • pieprz biały Prymat,
  • oliwa,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 opakowanie makaron ryżowy

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupka z makaronem ryżowym
Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem nakrywamy pokrywką i odstawiamy ,gdy będzie gotowy odcedzamy na sicie . Kalarepkę ,marchewkę kroimy w cieniutkie paseczki . Warzywa podsmażamy chwileczkę na oliwie -warzywa mają być chrupkie z wyciśniętym ząbkiem czosnku dodajemy sos rybny lub sos sojowy do smaku zalewamy rozrobionym bulionem warzywnym . Do miseczki dajemy makaron zalewamy warzywami z bulionem ,dodajmy szczypiorek .Doprawiamy pieprzem białym do smaku .

Tagi:

makaron sosy