ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

lekki gulasz z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ta przyrządzona bez tłuszczu potrawa ma niewiele kalorii, dla tego jest idealna dla tych którzy dbają o linię.

lekki gulasz z wątróbki

Składniki:

lekki gulasz z wątróbki

 

  • 500 g wątróbki
  • cebula czerwona
  • cebula biała
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól i pieprz
  • 1-2 łyzki koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania:

lekki gulasz z wątróbki
Wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie oprószyć solą, pieprzem i papryką. Odstawić do lodówki na 20 min. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Ogórki pociąć w paski. Wątróbkę zarumienić na suchej patelni,dodać pokrojone cebule. Następnie dodać ogórki i podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać koncentrat i doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem.