Sposób przygotowania:
Lekki torcik śmietankowy na biszkoptach
1.Tortownicę o średnicy około 23 cm wykładamy folią spożywczą lub aluminiową. Następnie dno i boki wykładamy biszkoptami.
2.Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy. Masę wlewamy do tortownicy i odstawiamy do zastygnięcia do lodówki.
3. Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu,odstawiamy do lekkiego stężenia,następnie wylewamy ją na śmietanę.
4.Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Najlepiej na kilka godzin lub na noc.
2.Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i dokładnie miksujemy. Masę wlewamy do tortownicy i odstawiamy do zastygnięcia do lodówki.
3. Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu,odstawiamy do lekkiego stężenia,następnie wylewamy ją na śmietanę.
4.Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Najlepiej na kilka godzin lub na noc.