Sposób przygotowania:
ananasowy torcik jogurtowy
Odlewamy sok ananasowy z puszki, zagotowujemy go w rondelku, rozpuszczamy w nim 4 łyżeczki żelatyny. W formie do ciast na zimno wykładamy kawałki ananasa, zalewamy je 1/3 galaretki, jogurt grecki mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru, ananasy drobno kroimy, dodajemy do jogurtu i dokładnie mieszamy, dodajemy 10 kropli olejku śmietankowego i tężejącą galaretkę ananasową, wylewamy 3/4 masy, wykładamy okrągłe biszkopty,zalewamy pozostałą częścią masy, znów wykładamy biszkopty, zamykamy formę, wstawiamy torcik do lodówki schładzamy kilka godzin, po wyciągnięciu z lodówki formę odwracamy, ustawiamy na ozdobnym talerzu, otwieramy górną część formy, wpuszczamy powietrze i pozwalamy by ciasto delikatnie odeszło od formy.