Sposób przygotowania:
Lekki tort jogurtowy
Przyrządzić ciasto wg przepisu na opakowaniu, upiec w tortownicy. Ostudzone wyłożyć na paterę. Boki osłonić obręczą z formy. Przygotowanie kremu: żółtka i miód ubić na puszystą masę, dodać twaróg i jogurt. Zagotować agar-agar z sokiem cytrynowym i dokładnie wymieszać z masą twarogową. Dodać ubitą śmietanę i pianę z białek. Krem nałożyć na ciasto i wygładzić powierzchnię. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Przygotowanie dekoracji: nektarynki zalać gorącą wodą, obrać ze skórki, przekroić na pól, wyjąć pestki i pokroić w paski. Obrane kiwi pokroić w plastry. Owoce rozłożyć na kremie. Wymieszać sok owocowy, miód i agar-agar. Gotować 2 minuty, często mieszając. Polać owoce. Tort ponownie wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Podawać schłodzony.