mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Lekkie bezowe ciastka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i lekki deser na każdą okazję.

Lekkie bezowe ciastka

Składniki:

Lekkie bezowe ciastka

 

  • 10 białek jaj
  • 250 g mąki
  • 1 łyżka miodu naturalnego
  • 250g białego cukru

Sposób przygotowania:

Lekkie bezowe ciastka
Na początku należy na sztywno ubić pianę z białek.
Do piany dodać cukier i miksować na najwyższych obrotach do momentu utworzenia się gładkiej, kremowej masy białkowej.
Następnie do masy dodać miód i mąkę.
Całość delikatnie wymieszać.
Przygotować blachę do pieczenia. Wysmarować ją masłem bądź margaryną.
Łyżką nakładać na blachę ciasto. Jedna łyżka=jedno ciastko.
Na koniec rozgrzać piekarnik do 180 stopni, włożyć blaszkę z ciastkami i piec ok. 40 minut na złoty kolor.
Smacznego.

Tagi:

ciastka deser