Sposób przygotowania:
Lekkie bezowe ciastka
Na początku należy na sztywno ubić pianę z białek.
Do piany dodać cukier i miksować na najwyższych obrotach do momentu utworzenia się gładkiej, kremowej masy białkowej.
Następnie do masy dodać miód i mąkę.
Całość delikatnie wymieszać.
Przygotować blachę do pieczenia. Wysmarować ją masłem bądź margaryną.
Łyżką nakładać na blachę ciasto. Jedna łyżka=jedno ciastko.
Na koniec rozgrzać piekarnik do 180 stopni, włożyć blaszkę z ciastkami i piec ok. 40 minut na złoty kolor.
Smacznego.
Do piany dodać cukier i miksować na najwyższych obrotach do momentu utworzenia się gładkiej, kremowej masy białkowej.
Następnie do masy dodać miód i mąkę.
Całość delikatnie wymieszać.
Przygotować blachę do pieczenia. Wysmarować ją masłem bądź margaryną.
Łyżką nakładać na blachę ciasto. Jedna łyżka=jedno ciastko.
Na koniec rozgrzać piekarnik do 180 stopni, włożyć blaszkę z ciastkami i piec ok. 40 minut na złoty kolor.
Smacznego.