Sposób przygotowania:
Sernikobrownies z borówką amerykańskąETAP 1
MASA SEROWA:Borówki przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem kryształem. Całość stawiamy na gazie i podgrzewamy około 15 minut do uzyskania „konfitury” borówkowej. Gotową borówkę studzimy.
ETAP 2
Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jajka i miksujemy całość do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy budyń oraz mus borówkowy. Ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
ETAP 3
CIASTO CZEKOLADOWE : Czekoladę rozpuszczamy z połową masła. Drugą połowę tłuszczu ucieramy z cukrem pudrem i jajkami. Do puszystej masy dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz kakao. Na koniec wsypujemy mąkę. Całość mieszamy do połączenia składników.
ETAP 4
Połowę ciasta wykładamy na dno przygotowanej blaszki. Na ciasto wykładamy warstwę sera.
ETAP 5
Całość przykrywamy drugą połową czekoladowego ciasta. Na wierzchu układamy borówki delikatnie je dociskając.
Ciasto pieczemy około 45 minut w 180°C. Smacznego.
Magdalena88