Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Lekkie racuchy z ricotta - do salaty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

cieply dodatek do salaty.. na obiad lekki jak chmurka :)

Lekkie racuchy z ricotta - do salaty

Składniki:

Lekkie racuchy z ricotta - do salaty

 

Sposób przygotowania:

Lekkie racuchy z ricotta - do salaty
Jajko rozbeltac widelcem dodac serek i bulke tarta. Posolic i popieprzyc. Dobrze wymieszac. Tluszcz rozgrzac na patelni. Lyzka stolowa nakladac male porcyjki na patelnie i smazyc kilka minut z kazdej strony. Mimo, ze wydaje sie dosc plynne, w trakcie pieczenia scina sie dobrze i daje sie bez problemu przewrocic na druga strone. Piec na jasno zloty kolor i natychnmiast podawac jako dodatek do bukietu salaty, do ktorego mozna uzyc wszystkiego na co ma sie ochote. Swietne na lekki letni obiad. Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka